Koncert
Bijelog Dugmeta

Ulaynice ulaynica ulaznice ulaznica karte karta tickets ticket dd ddtickets Gigstix Gigstiks tickets.rs ticket vision Beograd Belgrade Concert Koncert koncerti concerts Ticketetvision Tiket Tiketvision Tikevizn Bilet servis service efinity efiniti ifiniti ticketline ticket line tiketline tiket line tiket lajn tiketlajn klub ticketklub festival pozoriste theatre show sport6+

OLD TIMER FEST – BIJELO DUGME – ULAZNICE

Niška tvrđava , Niš

22. jun 2024, subota 20:00

Bijelo Dugme Niš – Uzbudljiva vest trese ljubitelje muzike širom regiona! Legendarna jugoslovenska grupa Bijelo Dugme, za mnoge i najveća rok atrakcija istočno od Londona, sprema se za spektakularan koncert u okviru Oldtajmer Festa u Nišu! Ne propusti događaj decenije koji će zauvek ostati urezan u srca obožavalaca.

Svetski dan muzike obeležićemo 22. juna nezaboravnom svirkom na platou Niške tvrđave. Bijelo Dugme na prvom od ukupno 50 koncerata na svojoj poslednjoj turneji kojom će proslaviti 50 godina postojanja. Da, dobro ste pročitali, 50 gradova, 50 godina, a prvi grad na svetskoj mapi je upravo Niš!

Osnivač grupe, genijalni Goran Bregović, pokreće ovu spektakularnu turneju iz Srbije iz posebnog razloga – Niš nije samo grad na mapi, već je mesto gde je služio vojni rok i gde je pronašao inspiraciju za neke od najlepših pesama. Njegova posveta Nišu je više od poštovanja – to je ljubav koja će se osetiti u svakom taktu!

Ovog puta „Dugme“ nam dolazi u izvornom rok sastavu! Goran Bregović, Zoran Redžić, Dragan Điđi Jankelić, Ognjen Radivojević na klavijaturama, Mladen Vojčić – Tifa, Alen Islamović…

Velika turneja ne samo da obeležava 50 godina grupe već je i oproštajna. Bijelo Dugme „od Vardara pa do Triglava, od Đerdapa pa do Jadrana“, ostavljajući neizbrisiv trag na svakom koraku. U ovoj postavci poslednji put su nastupali u Nišu pre tačno 35 godina, 21. februara 1989. godine, u prepunoj hali Čair. Sada se vraćaju da stvore finalno i nezaboravno iskustvo!
No, ove godine naš grad je epicentar još jednog muzičkog jubileja – 30 godina rada najbolje niške klupske grupe, senzacije čija vas je svirka najžešće „razdrmala“ na OTF 2023 festivalu. I ovaj put, na vaš zahtev, Penthouse Band kao predgrupa za zagrevanje pred nepovljive Sarajlije!

10-11. maj – Sarajevo – promocija remasterizovanog albuma „Bitanga i princeza“
Subota 22. jun 2024, Niš – Grad Niš, jedinstveni trenutak i rokenrol spektakl za pamćenje!
20h: Penthouse Band
22h: Bijelo Dugme
by Oldtimer Fest – Niš

OLD TIMER FEST – BIJELO DUGME